Fysiopilates

Fysiopilates is een ‘inspannende ontspanningstraining’. Centraal staat het trainen van de houding, coördinatie, kracht, flexibiliteit, ontspanning en ademhaling.

Fysiopilates biedt een gestructureerde work-out waarbij gebruik gemaakt wordt van de eigen lichaamsweerstand.  Het hele lichaam wordt getraind. Er is speciale aandacht voor de spieren van de bekkenbodem, buik en rug en een ontspannen ademhaling. Zo wordt de ‘core’ (rompstabiliteit) getraind die het totale bewegen ondersteunt.  Een goede ‘core’ vermindert de kans op klachten of blessures.

De oefeningen worden op een mat gegeven waarbij vloeiend en soepel bewogen wordt met een ontspannen, bewuste ademhaling en een goede focus. Zowel oppervlakkige als dieper gelegen spieren in en rondom het bekken en rondom de wervelkolom worden getraind. Er wordt gelet op een juiste lichaamshouding en een correcte uitvoering van de oefeningen. De lichaamsbewustwording en lichaamscontrole zullen verbeteren. De focus tijdens het oefenen geeft ontspanning en vermindert stress. De principes van de Fysiopilates kun je altijd en overal toepassen, ook in je dagelijks leven!

Fysiopilates geeft plezier in bewegen, de lessen maken je soepel, ontspannen, vitaler en energieker! Het is geschikt voor iedereen en voor elke leeftijd. Er wordt geoefend binnen de eigen mogelijkheden. Door mijn paramedische kennis als oefentherapeut Mensendieck is Fysiopilates heel geschikt voor mensen met rugklachten, nek- en schouderklachten, heup- en knieklachten, artrose en osteoporose. Persoonlijke, professionele aandacht kenmerkt mijn lessen. Dit maakt fysiopilates uniek!

Spreekt dit je aan? Ga dan voor Fysiopilates.

Inlichtingen:
Lucienne de Jong, oefentherapeut Mensendieck
T. 06-49635120
oefentherapielucienne@gmail.com