Shaking Medicine

Het menselijk lichaam is zo ontworpen dat het zich op een natuurlijke wijze kan opschonen van emotionele, fysieke en energetische stress en/of trauma.
Shaking Medicine is een krachtige doch zachte manier om helemaal in het lichaam te komen en om het lichaam zelf te laten bewegen. Het shaken/schudden is een manier van bewegen die bij ieder zoogdier (en dus ook de mens) is meegegeven om het ontspanningsmechanisme te activeren en om stress en/of trauma los te kunnen laten. Wanneer het vlucht- of vecht mechanisme wordt aangewakkerd is de meest natuurlijke reactie van het lichaam om te shaken om zo deze stress direct weer los te kunnen laten. Deze techniek is echter door de jaren heen vergeten en/of verbannen omdat het als iets vreemds of zelfs ‘boosaardig’ gezien werd.

Wanneer bepaalde vormen van stress of trauma niet meteen worden verwerkt, wordt het in het lichaam opgeslagen en vastgehouden met mogelijk lichamelijke en psychische klachten als gevolg. Nu is deze krachtige techniek om lichaam en geest op te schonen in een nieuw jasje gegoten en helemaal voor iedereen toegankelijk.

De Shaking Medicine les is een opgebouwde combinatie van verschillende vormen van yoga, ademwerk, meditatie, qi gong en vrije vormen van dans en beweging. Hiermee bereiden we ons voor om het lichaam zelf te laten shaken en op te schonen. Zelfregulatie en de balans tussen actie en ontspanning staan hier centraal. De les wordt afgesloten met een extra diepe en speciale eindontspanning.

Voel je van harte welkom en kom kennis maken met deze krachtige, speelse en vooral ontspannende manier van natuurlijk bewegen.

Als je meer specifieke vragen hebt over Shaking Medicine en/of wanneer je graag een les mee wilt komen doen kun je telefonisch of via e-mail contact met mij opnemen.
Tel: 0631397350 (WhatsApp of SMS)
E-Mail: joeke93@hotmail.com

Ik heet je van harte welkom bij mijn lessen. Iedereen die zich nieuwsgierig of enthousiast voelt nodig ik uit om gewoon gezellig een keer mee te komen doen en kennis te maken met mij en met deze mooie, krachtige vorm van beweging en ontspanning.