Meditatie & Meer voor kinderen

Meditatie & meer voor kinderen 9-12 jaar

Jong geleerd, oud gedaan. Hoe fijn is het als jouw kind in balans en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet treedt? Tijdens de lessen kindermeditatie leren kinderen oefeningen om te ontspannen en lekker in je vel te zitten. Fysiek, emotioneel en mentaal in balans. Verken je binnenwereld net zoals je buitenwereld. Met veel creativiteit en een vleugje magie.

 

4D for Kids.

De lessen brengen rust en balans, concentratievermogen, zelfvertrouwen, weerbaarheid, bewustzijn en beter omgaan met emoties. Veel kinderen geven aan beter te kunnen slapen. Maar het mooiste is nog wel ze te zien genieten van de oefeningen en de droomverhalen.

Lees meer

 

Wat doen we?

We doen allerlei oefeningen uit Healing Tao, Mindfulness en Yoga, en werken met zogenaamde droomverhalen (geleide kindermeditaties in verhaalvorm). De kinderen leren oefeningen die thuis of op school kunnen worden toegepast; ze krijgen echt les in meditatie op veel verschillende manieren.

We beginnen elke les met lekker bewegen. Een actieve Chi Kung, Kinder Yoga, of gewoon even lekker losschudden. Daarna leren we een oefening die je ook thuis of op school kunt gebruiken. Eén keer per maand maken we samen een kindermeditatie-item, om te gebruiken bij een meditatieoefening. We sluiten de les af met een droomverhaal (geleide meditatie) waarbij je mee mag dromen in een fijn verhaal terwijl je lekker ingestopt op je matje ligt.

In een periode van 3 maanden doorlopen we een cyclus van lessen die eerst meer fysiek, dan meer emotioneel, en als laatste meer mentale training geeft. En na 3 maanden volgt een nieuwe cyclus met ook weer nieuwe oefeningen. Vlak voor de schoolvakantie geeft ik vaak een speciale Yoga Nidra les voor kinderen, waarin een extra diepe ontspanning wordt aangeboden. Lekker chill de vakantie in!

Naast de fysieke lessen is er ook een online platform, waar kinderen die les hebben DIY knutsels en kleurplaten kunnen downloaden, ingesproken droomverhalen (kindermeditaties) kunnen beluisteren en oefeningen kunnen vinden. Dit platform wordt steeds verder gevuld met online lessen, droomverhalen en oefeningen voor de start of juist het einde van de dag.

 

Waarvoor?

  • ontspanning en vitaliteit
  • meer rust en balans, 
  • meer concentratievermogen
  • meer zelfvertrouwen
  • meer weerbaarheid
  • beter omgaan met emoties
  • verbinding en bewustzijn
  • beter slapen

 

Voor wie?

Alle kinderen van 9-12 jaar zijn van harte welkom.

 

Wanneer?

Elke maandag* 15.45u-16.45u bij Yoga Studio BE 

Elke donderdag* 15.45u-16.45u bij Yoga Innerwork

Online

*Tijdens schoolvakanties in principe geen reguliere les, soms is er een special

 

Wat kost het?

Maandabonnement: €45,- (1 x les per week)

Losse lessen: €12,50

3 proeflessen: €25,-

Een maandabonnement geeft ook toegang tot het online materiaal.

 

Aanmelden of meer info:

Sietske van den Broek

06-24576033

Sietske.vanden.broek@icloud.com

www.meditatieenmeer.nl 

Facebook Meditatie&Meer