Yvonne

Ashtanga Yoga

Welkom!

Ik ben Yvonne, en stel me graag voor.

Mijn yoga reis tot nu toe heeft mij vooral drie dingen geleerd: acceptatie, luisteren naar mijn lichaam, en dankbaarheid. Ik ben al lang overtuigd van de kracht van yoga, en vind het erg fijn wanneer ik zie dat anderen het ook meemaken.

Ik had als tiener mijn eerste ervaring met yoga. Door de jaren heen bleef het op mijn pad terugkomen, maar het werd steeds geen vaste iets in mijn leven. Tot op een dag dat mijn gezondheid verslechterde. En bam, wake up call. Het was tijd om mijn lichaam dat te geven wat het nodig had. Rust, maar vooral genezing.

Ik volg een yogic lifestyle, waar ik naast de yoga houdingen ook mijn focus leg op de filosofie van yoga. Ik merk hoe yoga enorm mijn leven verandert, hoe het mij steunt door de drukte en prikkels heen, en hoe mijn lichaam sterker is geworden. Door de helende werking van yoga ervaar ik weinig last van mijn chronische aandoeningen en daar ben ik zeer dankbaar voor. Sinds het behalen van mijn diploma in 2017 geef ik les in de ashtanga vinyasa vorm, maar zal altijd een student van yoga blijven. 

Meer over Ashtanga Yoga: 

Ashtanga yoga wordt vaak gezien als meditatie in beweging. Ik zal er later op mijn website verder op ingaan, maar in kort ‘ashtanga’ betekent acht ledematen, of ‘8 limbs,’ waarvan de houdingen (asana) één van de acht ledematen zijn. Vele moderne flow, power en vinyasa yoga styles zijn afkomstig van deze vorm, hoewel ashtanga yoga zelf wordt beschreven in teksten van ca. 2500 jaar geleden (bekend als de yoga sutras van Patanjali).

De ashtanga houdingen en hun volgorde van uitvoeren maakt het een vrij actief vorm van yoga. Met gebruik van een focus punt en het ritme van onze ademhaling door de houdingen heen te bewegen (of erin blijven), leren wij onze interne dialoog minder aandacht te geven. Er ontstaat een shift in hoe ons lichaam en geest reageert op prikkels en stress. 

Ashtanga yoga versterkt onze geest maar ook ons lichaam. Door de ‘gezonde stress’ op de botten wordt er meer calcium aangemaakt, met als gevolg dat de bot densiteit zal toenemen. Ashtanga yoga helpt ook met het soepel houden van de gewrichten, door het aanmaken van meer gewrichtsvloeistof. Dit zijn maar een paar (van vele) voordelen die ashtanga jou teruggeeft, als je regelmatig de houdingen beoefent. 

Meer over mijn lessen:

In mijn aangepaste ashtanga lessen ligt de nadruk op veilig uitvoeren, door persoonlijk aandacht in een klein groep met een relaxt sfeer. De aangepaste lessen zijn in principe voor iedereen toegankelijk, maar bij twijfel neem gewoon contact op met mij. Zelfs met een blessure hoor ik graag van je, dan kunnen wij goed kijken wat de mogelijkheden zijn.

Deze lessen zijn voor jou als je: 

 • weer jouw yoga practice wil oppakken, maar weet niet hoe 
 • op zoek bent voor een nieuwe yoga vorm, of voor het eerst yoga wil leren kennen
 • geblesseerd bent en denkt dat jouw practice verleden tijd is
 • graag (meer) innerlijke rust wil ervaren 
 • (nog) beter in je vel wil zitten
 • wil ervaren hoe je jouw kracht kunt versterken, fysiek en ook geestelijk 
 • beter wil slapen 
 • pijn op een complementair manier wil bestrijden
 • het nieuw jaar wil beginnen met een cadeau voor jezelf

Deze lessen zijn helaas niet voor jou als je:

 • een rustig, of passief vorm van yoga zoekt. Dan raad ik je aan yin of restorative yoga te proberen

Spreekt dit jou aan? Je bent van harte welkom, en ik hoor graag van je.

 

Tot slot wil ik je bedanken dat je de tijd hebt genomen om dit informatie door te lezen, en wellicht tot snel bij één van mijn lessen!

Liefs,
Yvonne

PRICES

1 Proefles- gratis
2 extra proeflessen – 20 euro
Losse les- 15 euro
Tienrittenkaart 135 euro***
Privélessen p.o.a.

***DIt zijn multi rittenkaarten, en mag ook gebruikt worden voor andere yogalessen van docenten die ook meedoen aan het multi rittenkaart systeem. Voor meer informatie kijk op de tarieven pagina.

CONTACT:
Voor meer informatie en het inschrijven stuur mij een mailtje:
martha@thecraftofmartha.com 

Of ga naar mijn website voor meer informatie:
www.thecraftofmartha.com

(wordt binnenkort vernieuwd)

Even wat mededelingen:

 • Aanmelden voor de lessen mag via de contactgegevens boven, stuur mij een berichtje met jouw contactgegevens, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
 • Als je gezondheidsklachten heb dan raad ik je aan eerst met de huisarts te overleggen of een actieve vorm van yoga geschikt is op dit moment.
 • Graag met passend contact voor aanvang van de les betalen, of met een tikkie.
 • De rittenkaarten zijn 120 dagen geldig. Bij tijdelijk afwezigheid kan in overleg de kaart op pauze gezet worden.
 • Neem een handdoekje mee, de zuiverend effect van ashtanga zal je voelen in de les!
 • Neem wat warme kleding mee de zaal in, voor de eindhouding. 
 • Er zijn matten en andere materialen aanwezig voor algemeen gebruik, wellicht wil je een non-slip yogadoek meenemen voor over de mat
 • In principe drinken wij geen water tijdens de yoga les, maar je mag zeker wat meenemen voor na de les. En als je toch even wat water moet drinken voor wij beginnen, dan liefst maar één slokje. Verder is het aan te raden minimaal 2 uur voor de les niets gegeten te hebben, dus houd er nog even rekening mee rond 4 uur ’s middags! Na de les is er nog tijd om van een kopje thee te genieten.
 • Met aandacht voor het ‘na binnenkeren’ heb ik een verzoek: tijdens de les gelieve geen smart horloges dragen, mobiele telefoons graag op stil zetten. Zo kan iedereen het meest uit de les halen. Alvast bedankt hiervoor.

 

Yvonne