Sarah Prins

VINYASA YOGA

SARAH PRINS – Yoga met Saar 

Welkom bij Yoga met Saar! Ik ben Sarah Prins, geboren en getogen in hartje Haarlem, en vanaf heden mag ik yogales geven hier in mijn eigen buurtje!  Op deze pagina wil ik je graag wat meer vertellen over mijzelf en over de yoga die ik beoefen.

Naast yoga heb ik een passie voor reizen, cultuur, psychologie en natuur. Zo gebeurde het dan ook, plusminus 5 jaar geleden, dat tijdens een van mijn reizen in Peru, mijn yoga avontuur begon. Ik heb een half jaar in de amazone van Peru gewoond voor mijn derdejaars stage van de opleiding Toegepaste Psychologie. Daar op de mat voelde ik mij voor het eerst helemaal op mijn plek en al snel was ik bijna dagelijks in de yogastudio te vinden.  In ruil voor gratis lessen, leerde de eigenaresse mij hoe ik haar kon assisteren tijdens haar lessen en hielp ik haar met het onderhouden van de studio. 

Ik ben destijds begonnen met Ashtanga yoga. Een actieve vorm van yoga waar gewerkt wordt met een vaste reeks houdingen en specifieke ademhalingstechnieken. Deze practice was voor mij fysiek vrij uitdagend, mede dankzij het klimaat daar, maar daardoor vond ik juist rust in mijn hoofd. Ik kon als het ware mijn gedachten even laten voor wat ´t was en helemaal opgaan in het moment zelf, in mijn lichaam, mijn gevoel. Op dat moment was dat precies wat ik nodig had.

Ondanks dat yoga mijn hart had veroverd, miste ik enige variatie in diepgang en intensiteit in mijn practice. Eenmaal terug in Nederland kwam ik bij Glow studio in Haarlem terecht, waar ik kennis maakte met Vinyasa yoga en wat mij precies die diepgang bood die ik zocht. 

Vinyasa yoga heeft mij een diepere staat van bewustzijn leren kennen waarin ik mijn gevoelens-, gedachten- en gedragspatronen kan (her) ontdekken en de ruimte en aandacht kan geven die het nodig heeft. Het beoefenen van de asana´s (houdingen) brengt kracht en flexibiliteit in het lichaam. Tegelijkertijd dienen ze als een soort spiegel van het leven van de mat af. Wat gebeurt er in je ´mind´ als je iets (fysiek) niet kan, of juist heel goed? Ben je tevreden met waar je bent? Kan je soms een stapje terug nemen? Welke gedachten en gevoelens komen naar boven? Wat kan jouw lichaam jou vertellen? 

Na al die vele uren op de mat wilde ik leren hoe ik op een goede en veilige manier mijn passie met anderen kon delen. Afgelopen jaar heb ik bij Glow studio mijn vinyasa teacher training behaald en ben ik meteen begonnen met lesgeven. Waar ik ontzettend veel plezier in heb! 

Het zit in mijn aard om te luisteren, te observeren en te helpen. Zelfontwikkeling, uitdaging en het opdoen van nieuwe ervaringen staan centraal in mijn leven. Ik geloof in een leven lang leren en we zijn nooit te oud, of te jong, om nieuwe dingen te ontdekken en onze horizon te verbreden en verdiepen.  

Vinyasa Yoga en mijn lessen

Vinyasa yoga, ook wel ´flow´ yoga genoemd, is een dynamische en actieve vorm van yoga waarin ´breath, body and mind´ met elkaar verbonden worden. Door (continu) te bewegen op het ritme van de ademhaling ontstaat er een harmonieus gevoel van binnen wat rust en helderheid brengt in lichaam en geest. 

Tijdens mijn lessen begeleid ik je van houding naar houding met het ritme van de ademhaling als anker. Er is altijd genoeg ruimte voor ontspanning en verdieping tijdens de practice. Je zal merken dat je kracht en souplesse opbouwt in het lichaam en rust in het hoofd. Door het gebruik van vinyasa krama (het woord krama betekent stap of een stadium), werk ik op een veilige manier naar een specifieke (geavanceerde) houding toe of een ´full body opening´ practice. Ook biedt krama de mogelijkheid dat de les voor iedereen te volgen is, er zijn altijd opties in het leven! 

Wat wil ik jou geven?

We leven in een wereld waarin we continu druk ervaren vanuit allerlei verschillende hoeken; de maatschappij, familie, werk, social media etcetera. Tijd, geld en prestatie staan hoog in het vaandel in onze samenleving waardoor we vaak en snel aan onszelf voorbij rennen. We verliezen de connectie met ons lichaam, met onze emotie en vergeten soms de dingen die we echt belangrijk vinden. 

´Een momentje voor jezelf´. Ik bied je graag dat moment aan helemaal voor jou zelf. Een moment waarin je die connectie (weer opnieuw) kan vinden, jezelf kan uitdagen, je grenzen kan ontdekken en ontspanning kan vinden. Come join me on the mat and explore! 

Geïnteresseerd? Hieronder volgt alle praktische informatie.

Locatie: woensdagavond van 18:30 tot 19:45 locatie centrum.  

Tarieven

SUMMER TRY-OUT SPECIAL : 5 lessen voor €40,- (Geldig t/m september 2019  en is niet te combineren met andere lessen op het rooster.)

Proefles: € 5,- 

5 rittenkaart: € 55,- (3 maanden geldig)

10 rittenkaart: € 100,- (6 maanden geldig)

Losse les: € 12,-

Contact en aanmelden

Meld je aan door te mailen naar: yogametsaar@gmail.com of bel / app
naar:  +31633864031

Vragen?? Mail of bel mij gerust!  – BE WELCOME – 

 

Vinyasa Yoga Docente