Yoga Nidra

Yoga Nidra oftewel “de slaap van de yogi’s” is een krachtige meditatietechniek voor iedereen. Halverwege de 20ste eeuw heeft Satyananada Saraswati Yoga NIdra onder de aandacht gebracht en zijn huidige vorm ontwikkeld. Het bijzondere van Yoga Nidra is dat je tot diepe ontspanning komt waardoor de hersenactiviteit hetzelfde is als tijdens een diepe (non-REM) slaap. In deze droomloze slaap ben je je nog wel volledig bewust van je omgeving. Omdat Yoga Nidra zowel ontspannend als activerend werkt, kun je het op elk oment doen van de dag. 

Je hoeft niet meer uren rechtop te zitten op de vloer, het enige wat je hoeft te doen is comfortabel te gaan liggen onder een warme deken en je laten door de stem van de docent. Niet verwonderlijk dat deze vorm van mediatie in New York een ware hype is, want het werkt echt!

Waarom Yoga Nidra

Het grootse effect van de yoga Nidra is de diepe staat van ontspanning waardoor lichaam en geest zich weer kunnen herstellen. In ons dagelijks leven is daar veel te weinig aandacht voor. Door Yoga Nidra regelmatig te beoefenen leer je je lichaam anders om te gaan met stress en slaap. Hierdoor kun je werken aan o.a: in- en doorslaap en stress gerelateerde problemen. Door de diepe ontspanning kun je in het dagelijks leven beter concentreren tevens bevordert het de creativiteit.

De Yoga Nidra les wordt verzorgd door Monique Hasselo Smits

Tarieven

Voor tarieven Yoga Nidra kijk op de betreffende docenten pagina.