Yoga Nidra

Yoga Nidra is een vorm van yoga die flink toeneemt in populariteit en volledig liggend wordt gedaan. Je komt heel gemakkelijk en comfortabel in een toestand van diepe ontspanning. Het is een geleide yogabeoefening, waarbij je lichaam in slaaptoestand komt maar je bewustzijn helder en wakker is.

Tijdens deze ‘geestestoestand’ staat je bewustzijn goed open voor het oppikken van informatie. Daarom herhaal je tijdens de oefening positieve affirmaties en intenties voor jezelf (sankalpa’s). Hierdoor is de kans groter dat je deze intenties ook echt waarmaakt.

Een uur in deze staat van ontspanning wordt wel vergeleken met 3 á 4 uur slaap. Yoga Nidra helpt daarom ook erg goed om het zelfhelende vermogen van je lichaam te ondersteunen. Mensen die ziek of herstellend zijn kunnen er goed gebruik van maken. En het wordt vaak aangeraden bij (chronische) stress, oververmoeidheid en burn-out. Het lichaam staat hierbij continu ‘aan’ en kan uit zichzelf maar moeilijk in ontspanning komen. Juist die diepe ontspanning hebben wij zo hard nodig om te herstellen. Maar eigenlijk is het heerlijk voor iedereen die even tot rust en helemaal opgefrist wil worden. Want dat wordt je van een sessie yoga nidra, helemaal ontspannen, rustig en toch helder en fris.

Een Yoga Nidra sessie bestaat uit:

  1. Het zetten van een sankalpa (positieve intentie)
  2. Een soort gedetailleerde bodyscan, om meer uit je hoofd en in contact met je lijf te komen
  3. Ademhalingsoefeningen om nog dieper te ontspannen

Visualisaties van mooie/positieve dingen om op een dieper bewustzijnsniveau positiviteit te realiseren.

De Nidra Yoga lessen worden verzorgd door Liesbeth Donders

Tarieven
Voor tarieven Nidra Yoga kijk op de docentenpagina van Liesbeth Donders.