Roos Copier

YIN YOGA

Welkom, mijn naam is Roos. Op deze persoonlijk pagina vertel ik je graag wat meer over mijzelf en mijn lessen.

Yin yoga kwam op mijn pad samen met Tibetaanse yoga na verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De afgelopen 10 jaar heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van NLP, systemisch werken en self-connection. Al deze trainingen gaven mij een schat aan inzichten over hoe ik functioneerde en welke patronen ik dagelijks afdraaide. Deze inzichten zorgden er voor dat ik in 2017 precies wist waarom ik in die burn-out terecht was gekomen. Fijn, denk je dan. Maar al dit weten zorgde er niet voor dat ik mij energieker en beter voelde. De verbinding met mijn lijf was ondergesneeuwd geraakt. Tibetaanse yoga en yin yoga gaven mij de gelegenheid en ruimte om die verbinding te herstellen. Mijn hoofd en hart kwamen weer voorzichtig tot elkaar. Waar ik voorheen yoga vooral zag als een louter fysieke work-out, zie en ervaar ik het nu ook als een geestelijke en energetische work-out. Gegrepen door de voordelen van deze zachte vorm van yoga ben ik in 2018 gestart met de 200hr yin yoga teacher training van Johan Noorloos bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

Yin Yoga

In yin yoga blijf je 3 tot 5 minuten in dezelfde houding, vaak liggend of zittend. Op fysiek niveau zijn de houdingen er op gericht om de flexibiliteit in je gewrichten en bindweefsel te vergroten. Het is daarnaast ook een meditatieve manier van yoga beoefenen doordat je langere tijd in de houding verblijft.

In mijn yogalessen wil ik je vooral uitnodigen om elke ervaring te verwelkomen. Zoals in dat prachtige gedicht van Rumi ‘de Herberg’ is dat de ene keer vreugde en een volgend moment een menigte verdriet. We zoeken tijdens de les letterlijk en figuurlijk de weerstand op en proberen daar vervolgens in te verzachten. Op het tabblad ‘lessen’ lees je een gedetailleerde beschrijving over yin yoga.

Ervaring met (yin)yoga is niet nodig. Iedereen is welkom. Ik maak veel gebruik van props zodat je altijd, ongeacht je fysieke gesteldheid én zolang dat voor jou goed voelt, de houdingen veilig kan meedoen. Vrouwen die korter dan 6 maanden geleden een kindje hebben gekregen, raad ik wel aan om nog even te wachten en vooral spierversterkende (yoga)oefeningen te doen.

Ik hoop je op de mat te ont-moeten.

Tarieven

Proefles                €10,00

Losse les              € 15,00

5-rittenkaart       € 65,00 (7 weken geldig) *

10-rittenkaart     € 125,00  (12 weken geldig) *

*In geval van een blessure kan de kaart na overleg voor een afgesproken termijn bevroren worden.

Handig om te weten:

  • Kom op tijd naar de les, de deur is 15 minuten voor de les geopend.
  • Er zijn matten, dekens, bolsters, blokken en kussens in de studio.
  • Er is geen pin in de studio. Een losse les of proefles reken je meteen na de les contant af en voor een leskaart stuur ik je een betaalverzoek per bank.
  • Als je voor de eerste keer meedoet en een blessure hebt of zwanger bent, meldt dat alsjeblieft voorafgaand aan de les.
  • Als je een keer niet kunt op maandagavond dan is er de mogelijkheid om in te halen op vrijdagochtend 09:00 in yogastudiokleverpark.

Contact en aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden, voel je vrij om contact met mij op te nemen via rooscopier@hotmail.com of stuur een whats-app bericht naar 06-22864448.

 

Roos Copier Yin Yoga