Ilona de Koning

Hi, mijn naam is Ilona en leuk dat je dit leest.
“ik creëerde YOGIK Haarlem vanuit mijn passie om vooral vrij, toegankelijk & dienstbaar te zijn voor iedereen die zin heeft om te leren & bewegen en daarbij zichzelf wil uitdagen. Van elk niveau, tot elke leeftijd.

Het indiaanse ‘stempel’-logo dankt YOGIK Haarlem aan de reis die ik begin 2016 maakte naar India. Hier bracht ik een maand door in een ashram en behaalde ik mijn RYS 200 Yoga Teacher Diploma bij Arhanta Yoga Opleiding.
Dit stempel-logo staat tevens symbool voor de stempel die YOGIK Haarlem op de diverse locaties drukt. Zo laat zij overal haar visitekaartje achter en creëert ze ‘YOGIK’ bekendheid!.”

Mijn Hatha Yoga Les

Dankzij mijn opleiding volg ik de traditie van Swami Sivananda. De Asanas in deze reeks zijn Klassieke Yoga Asanas. Het voornaamste verschil tussen Klassieke Yoga Asanas en moderne Yoga Asanas is dat de Klassieke Asanas werken op de interne organen. Ze hebben als doel om het lichaam gezond te houden door de organen te stimuleren en in balans te brengen. Moderne Yoga Asanas daarentegen hebben als hoofddoel om spieren en flexibiliteit te ontwikkelen.

Naast asanas omvat een Klassieke Hatha Yoga les ook ontspanning aan het begin en het einde van de les en tussen verschillende poses door. Na een korte initiële ontspanning start de les telkens met ademhalingsoefeningen zoals Kapalbhati (Vuurademhaling) en Anumom Vilom (Afwisselende Neusademhaling). Deze ademhalingsoefeningen helpen om het hoofd leeg te maken, het concentratievermogen te verbeteren en de komende asanas of yoga oefeningen met meer bewustzijn te beleven. Vervolgens is het belangrijk om het lichaam op te warmen als voorbereiding op de asanas. Dit doen we altijd met de zonnegroet.

De serie yoga oefeningen die hierop volgt is opgebouwd in een bepaalde volgorde om alle chakra’s te stimuleren, startend van de kruinchakra in de hoofdstand tot de basischakra in de berghouding. Om de effecten van een yogales optimaal te laten werken en het lichaam de nodige rust te gunnen is het belangrijk om elke les te eindigen met een eindontspanning.

Tarieven

Kennnismakingsactie: 3 Lessen voor € 22.50 ! (eenmalig per persoon)
Ben je al fan? Haal dan voordeel uit een VoordeelKaart!
een 5 x VoordeelKaart voor € 55,-
een 10 x VoordeelKaart voor € 100,- & Ontvang een YOGIK BOTTLE en bespaar €10,-!
Liever een Losse groepsles? € 12,-
Bovenop je voordeel ontvang je ook nog een stempelkaart! deze geldt op alle lessen, en is je stempelkaart vol??, heb je 1 gratis les verdiend!

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem gerust contact met mij op.

Ilona de Koning
E. ilonadekoning@gmail.com
T. + 31 6 53 67 64 56